loader
Održane XIV sportske igre- Ne sami, zajedno je lakše

Održane XIV sportske igre- Ne sami, zajedno je lakše

Održavanje sportskih aktivnosti za oboljele od distrofije je postala tradicionalna godišnja aktivnost Saveza distrofičara F BiH, te smo 15. septembra 2021. godine održali XIV sportske igre po redu.

Na ovim sportskim igrama učestvovali su predstavnici svih kantonalnih i općinskih udruženja distrofičara sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, a za kompletnu tehničku organizaciju takmičenja bilo je zaduženo Udruženje distrofičara Bužim.

Savez distrofičara F BiH od dana osnivanja svojim djelovanjem nastoji poboljšati položaj i unaprijediti životni standard oboljelih od distrofije, te smo, uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i uspješnu realizaciju XIV sportskih aktivnosti, pod nazivom “Ne sami, zajedno je lakše”, uspjeli oboljele od distrofije aktivno uključiti u sportske aktivnosti.

Šahovski turnir je organizovan po Bergerovom sistemu, 7 kola, tempo igre 15.min. partija, a rezultati šahovskog turnira su:

  1. Mjesto – Samir Đulić, Udruženje distrofičara Bužim
  2. Mjesto – Ismet Pajalić, Udruženje distrofičara Bužim
  3. Mjesto – Elvedin Mašović, Udruženje distrofičara Kantona Sarajevo

Na kraju turnira, Direktor Saveza distrofičara F BiH G-din Almir Šahmanija, uručio je zahvalnice za učešće udruženjima i njihovim predstavnicima, a za osvojeno I, II i III mjesto priznanja i pehare.

Turnir je održan prema smjernicama i naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te su se učesnici pridržavali svih propisanih epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuka koje su na snazi.