loader
Direktor Saveza i Predsjednik Udruženja distrofičara Bužim potpisali sporazum

Direktor Saveza i Predsjednik Udruženja distrofičara Bužim potpisali sporazum

Danas, 14.04.2023. godine, u prostorijama Saveza distrofičara F BiH, Direktor Saveza g-din Almir Šahmanija i Predsjednik Udruženja distrofičara Bužim g-din Samir Đulić, potpisali su Sporazum o tehničkoj organizaciji XVI sportskih igara Saveza distrofičara F BiH "Ne sami, zajedno je lakše", koju je preuzelo ovo Udruženje.

Održavanje sportskih aktivnosti za oboljele od distrofije, u okviru obilježavanja Nedjelje borbe protiv distrofije koja se obilježava svake godine u posljednjoj sedmici maja, postala je tradicionalna godišnja aktivnost Saveza distrofičara F BiH, pa će tako i ove godine biti održane XVI sportske igre - "Ne sami, zajedno je lakše", odnosno šahovski turnir. Na ovim sportskim igrama učestvovaće predstavnici svih kantonalnih i općinskih udruženja distrofičara sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, a za kompletnu tehničku organizaciju takmičenja, već četvrtu godinu zaredom, biće zaduženo Udruženje distrofičara Bužim. 

"Izuzetno nam je zadovoljstvo da već četiri godine uzastopno, Udruženje distrofičara iz Bužima preuzima tehničku organizaciju ovih tradicionalnih sportskih igara Saveza i da smo potpisivanjem ovog Sporazuma krunisali povjerenje koje nam naš Savez ukazuje sve ove godine. Angažovanje osoba sa invaliditetom kroz sport i rekreaciju ima višestruko dejstvo i u njihovoj cjelokupnoj rehabilitaciji. Deklarativno, svi se zalažemo za izjednačavanje mogućnosti za osobe sa invaliditetom u svim segmentima života, ali nažalost u oblasti sporta, oboljeli od distrofije su često gurnuti na marginu, te nemaju priliku za aktivno učešće u sportskim aktivnostima. Iz tih razloga pozivam predstavnike svih kantonalnih i općinskih udruženja sa područja Federacije BiH koja čine Savez, da se u što većem broju odazovu i uzmu učešće na ovom turniru, ne samo radi takmičenja, već i radi druženja i upoznavanja novih prijatelja" - rekao je ovom prilikom Predsjednik Udruženja distrofičara Bužim, g-din Samir Đulić.

G-din Almir Šahmanija, Direktor Saveza, zahvalio se Predsjedniku Đuliću, te naglasio da će se i ove sportske igre održati tradicionalno u RC "Reumal" u Fojnici, u periodu od 24.05. do 26.05. 2023. godine.