loader
Savez distrofičara uručio još jedna elektromotorna kolica

Savez distrofičara uručio još jedna elektromotorna kolica

17.03.2023. godine Savez distrofičara Federacije BiH uručio je još jedna elektromotorna kolica članici Uduženja distrofičara iz Zenice, Džemili Garanović.

Savez je izvršio nabavku rezervnih dijelova i servisiranje ovih elektromotornih kolica, nakon čega su ona uručena pomenutoj članici.

Ako uzmemo u obzir da oboljeli od distrofije i srodnih nervno-mišićnih oboljenja, zbog oduzetosti gornjih i donjih ekstremiteta, za kretanje isključivo koriste elektro-motorna kolica, te da cijena jednih ovakvih kolica, sa uračunatim PDV-om, iznosi oko 8.000 KM, jasno je koliki značaj ovaj vid pomoći ima za oboljele od nervno-mišićnih oboljenja na području Federacije BiH.

S obzirom da Savez distrofičara F BiH pruža podršku i stalnu pomoć prilikom rješavanja problema nabavke i servisiranje ortopedskih pomagala i elektromotornih kolica na području cijele Federacije BiH, te da je u saradnji sa Udruženjem distrofičara iz Cazina, već ranije uspio riješiti ovaj problem i da su svi članovi ovog Udruženja kojima je to bilo potrebno, dobili elektromotorna kolica, Predsjednik pomenutog Udruženja g-din Hasmir Delić uručio je priznanja Savezu distrofičara F BiH i Direktoru Saveza g- dinu Almiru Šahmaniji, za nevedenu pomoć i podršku prilikom rješavanja ovih problema.