loader
Savez donirao još jedna elektromotorna kolica

Savez donirao još jedna elektromotorna kolica

02.03.2022. godine ispred Saveza distrofičara Federacije BiH uručena su još jedna elektromotorna kolica članici Uduženja distrofičara Unsko-sanskog kantona i Udruženja distrofičara Cazin, Ameli Jašaragić.

Ova kolica su servisirana i reparirana kroz Program rada Saveza za 2022. godinu  koji je podržan od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, kao i kroz podršku kantona i općina sa područja Federacije Bosne i Hercegovine

Najiskrenije se zahvaljujemo pomenutom Ministarstvu, kao i kantonima i općimnama koje su prepoznale značaj i podržale ovakav oblik aktivnosti Saveza, te se nadamo da će i u buduće podržavati ovakve i slične programe i projekte koje Savez provodi u kontinuitetu. Cijena jednih ovakvih kolica, sa uračunatim PDV-om, iznosi oko 8.000 KM, što nam govori koliki značaj ovaj vid pomoći ima za oboljele od nervno-mišićnih oboljenja na području Federacije BiH.

Ovim putem želimo se zahvaliti i firmi Baurerfeind, koja je obezbijedila besplatnu dostavu ovih kolica iz Sarajeva na traženu adresu.