loader
Savez nastavlja sa podrškom oboljelim od distrofije na području cijele F BiH

Savez nastavlja sa podrškom oboljelim od distrofije na području cijele F BiH

Savez distrofičara F BiH nastavlja sa pružanjem podrške oboljelim od distrofije i srodnih nervno-mišićnih oboljenja na području Federacije BiH, kada se radi o nabavci ortopedskih pomagala i elektromotornih kolica, kao i nabavci rezervnih dijelova i servisiranju istih. Ovom prilikom, dana 06.04.2023. godine, uručena su elektromotorna kolica članu Udruženja distrofičara Bužim, Azizu Račiću. 

Savez je izvršio nabavku rezervnih dijelova i servisiranje navedenih elektromotornih kolica, te obezbijedio transport istih, nakon čega su ona uručena pomenutom članu. Savez ove aktivnosti provodi kroz različite programe i projekte, kao i donacije privrednih subjekata i pojedinaca.

Najiskrenije se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovih aktivnosti koje Savez provodi kontinuirano, te se nadamo da ovakav vid podrške Savezu neće izostati ni ubuduće. Ako uzmemo u obzir da nervno mišićna oboljenja uzrokuju jedan od najtežih oblika invaliditeta, kao i to da oboljeli, zbog oduzetosti gornjih i donjih ekstremiteta, za kretanje koriste najčešće elektromotorna invalidska kolica, te da cijena jednih ovakvih kolica, sa uračunatim PDV-om, iznosi oko 8.000 KM, jasno je koliki značaj ovaj vid pomoći ima za oboljele od nervno-mišićnih oboljenja na području cijele Federacije BiH.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti i firmi Baurerfeind, koja je obezbijedila besplatan transport i ovih kolica iz Sarajeva na traženu adresu.