loader
Održane XIII sportske igre Saveza-Ne sami, zajedno je lakše

Održane XIII sportske igre Saveza-Ne sami, zajedno je lakše

15. i 16.10.2020. godine, u RC "Reumal" u Fojnici, održane su XIII sportske igre Saveza distrofičara F BiH - Ne sami, zajedno je lakše, odnosno šahovski turnir za oboljele od distrofije sa područja cijele Federacije BiH.

Na ovim sportskim igrama, koje je Savez organizovao u saradnji sa Udruženjem distrofičara Kantona Sarajevo,  učestvovali su predstavnici svih kantonalnih i općinskih udruženja distrofičara sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, dok je kompletnu tehničku organizaciju takmičenja preuzelo Udruženje distrofičara Bužim.

Ovo je još jedna od aktivnosti putem koje je Savez distrofičara F BiH obilježio 55 godina uspješnog postojanja i rada, a koju su omogućili Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Ilidža, kojima se ovim putem najiskrenije zahvaljujemo.

Ovom prilikom Direktor Saveza, g-din Almir Šahmanija, uručio je svim udruženjima zahvalnice za učešće na šahovskom turniru, a povodom 55-te godišnice Saveza, priznanja za uspješnu saradnju, zalaganje i doprinos u borbi za ostvarivanje prava i poboljšanje životnih uslova osoba oboljelih od distrofije i srodnih nervno-mišićnih oboljenja na području lokalne zajednice na kojoj djeluju uručena su kantonalnim udruženjima iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Mostara i Goražda, te općinskim udruženjima iz Bužima, Cazina i Bihaća, kao i njihovim rukovodiocima. Također, uručio je i pehare za osvojeno I mjesto - Samiru Đuliću, Udruženje distrofičara Bužim, II mjesto - Ismetu Pajaliću, također Udruženje distrofičara Bužim  i III mjesto - Vahidu Lugaviću, Udruženje građana oboljelih od distrofije Tuzlanskog kantona. 

Treba napomenuti da je Savez, povodom 55. rođendana, od Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde, otkupio odrđen broj papuča i zaštitnih maski, koje su ovom prilikom podijeljene učesnicima šahovskog turnira. Ovo Udruženje se, između ostalog, bavi i proizvodnjom navedenih i sličnih proizvoda, a Savez je na ovaj način dao podršku pomenutom udruženju.

Sve aktivnosti provedene su uz maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera, donesenih od strane nadležnih organa, u vezi suzbijanja pandemije COVID-19.